Forum Instytutu Matematycznego UWr

Teraz jest piątek, 21 czerwca 2019 0:08

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: piątek, 25 lutego 2011 13:37 
Offline

Dołączył(a): piątek, 25 lutego 2011 12:17
Posty: 5
Zechciałby ktoś udzielić informacji co robić gdy nie pamięta się czy zmieniało się to hasło (albo zmienionego, w każdym razie logowanie nie wychodzi), mail podany na stronie logowania nie odpowiada.

Na FAQ jest napisane, że zmienione hasło jest nieaktualne, tu ktoś pisze, że jest nadal zmienione, ja nie wiem...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: piątek, 25 lutego 2011 13:54 
Offline

Dołączył(a): środa, 25 lutego 2009 17:58
Posty: 29
czyli jak skonfigurować przeglądarkę żeby działała strona zapisów?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: piątek, 25 lutego 2011 13:55 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 24 września 2009 21:38
Posty: 911
Płeć: mężczyzna
justii napisał(a):
czyli jak skonfigurować przeglądarkę żeby działała strona zapisów?

w przeglądarce nic nie trzeba konfigurować. wystarczy wpisać adres localhost:numer portu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: piątek, 25 lutego 2011 14:02 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 01 października 2010 19:06
Posty: 866
Płeć: mężczyzna
Ja polecam zapisywać się z Instytutu: bezpieczniej, stabilniej i nie trzeba nic kombinować. ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: piątek, 25 lutego 2011 17:58 
Offline

Dołączył(a): sobota, 11 października 2008 20:22
Posty: 927
Płeć: mężczyzna
ghazer napisał(a):
justii napisał(a):
czyli jak skonfigurować przeglądarkę żeby działała strona zapisów?

w przeglądarce nic nie trzeba konfigurować. wystarczy wpisać adres localhost:numer portu.

Czyli skonfigurować proxy.

czarkowskipawel napisał(a):
Ja polecam zapisywać się z Instytutu: bezpieczniej, stabilniej i nie trzeba nic kombinować. ;)

I tłoczyć się wraz z 50 innymi osobami w laboratorium z nadzieją, że dopchasz się do komputera, aby zapisać się na upragnione zajęcia :/. Może się uda, a może się nie uda. Żeby zająć sobie miejsce przy komputerze, to chyba godzinę wcześniej trzeba być. Dziękuję bardzo - raz już to raz przerabiałem i mi wystarczy. Nikomu innemu też nie życzę. Informatycy jakoś mogą zapisywać się choćby z końca świata, ale p. Kryspin jest paranoikiem bezpieczeństwa i nie da się mu wytłumaczyć, żeby taka możliwość (bez żadnych dodatkowych programów i konfiguracji) też istniała.
Wolę spokojnie i bez stresu z domu się zapisać :). Wystarczy tylko siąść do komputera o 8:59 i trzymać F5 ;P, a taka konfiguracja, to żadna filozofia - zwłaszcza, że dostępna jest świetna instrukcja.

_________________
Łatwe i przyjemne układanie planu zajęć by orssey (można sobie zapisać plan, jeśli się zaloguje kontem na FB)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: piątek, 25 lutego 2011 21:00 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 24 września 2009 21:38
Posty: 911
Płeć: mężczyzna
loonatic napisał(a):
ghazer napisał(a):
justii napisał(a):
czyli jak skonfigurować przeglądarkę żeby działała strona zapisów?

w przeglądarce nic nie trzeba konfigurować. wystarczy wpisać adres localhost:numer portu.

Czyli skonfigurować proxy.

o ile łączenie się z, dajmy na to, google nazywasz konfiguracją proxy, to dobra, masz rację. :roll:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: piątek, 25 lutego 2011 21:23 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 01 października 2010 19:06
Posty: 866
Płeć: mężczyzna
loonatic napisał(a):
Czyli skonfigurować proxy.

Chodzi o wpisanie do paska adresu http://localhost:numerek_portu/, po uprzednim stunelowaniu tego portu. Czy jak tam się nazywa ta superhakerska procedura. ^^
Chyba nawet zabawniejsze niż "podjoł".


Ostatnio edytowano piątek, 25 lutego 2011 21:38 przez Paweł Czarkowski, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: piątek, 25 lutego 2011 21:28 
Offline
Admin absolwent
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 27 sierpnia 2004 20:50
Posty: 690
Lokalizacja: no route to host
Płeć: mężczyzna
loonatic napisał(a):
Informatycy jakoś mogą zapisywać się choćby z końca świata, ale p. Kryspin jest paranoikiem bezpieczeństwa i nie da się mu wytłumaczyć, żeby taka możliwość (bez żadnych dodatkowych programów i konfiguracji) też istniała.

Akurat nie chodzi tu o kogokolwiek paranoiczne podejscie do bezpieczenstwa, a taka a nie inna konstrukcje logowania, a wlasciwie uwierzytelniania, oparta o konta systemowe (co w momencie kiedy system powstawal, nie bylo wcale takie zle). Biorac pod uwage rozmiar modyfikacji, aby mozna sie bylo logowac skadkolwiek, a takze wiare dyrekcji w USOSa, nie ma na to szans.

Z reszta Pan Kryspin niewiele ma z systemem zapisow wspolnego.

_________________
"God is real, unless declared integer."
\pi


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: sobota, 26 lutego 2011 1:14 
Offline

Dołączył(a): niedziela, 28 września 2008 18:33
Posty: 166
Lokalizacja: Kraków
Matematycy też mogą się zapisywać z końca świata :) Trzeba tylko wiedzieć jak to zrobić(nie jest to trudne).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: sobota, 26 lutego 2011 14:42 
Offline

Dołączył(a): sobota, 25 września 2010 12:20
Posty: 39
Płeć: kobieta
to może ktoś podać link, gdzie znajduje się instrukcja zapisów z własnego komputera? ;>


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL